Dohastyle / repost



Olemme nyt asuneet Qatarissa kohta melkein puolitoista vuotta. Moni asia, jota alkuun ihmetteli ja sai joskus vähän leukapielet kiristymäänkin, on nykyisin ihan normaalia arkea. Monet asiat voi kuitata rennosti, että ”Coming soon” tai ”Doha Style”.

Kun muutimme tänne, olin kovasti huolissani, että millaisia vaatteita täällä voi ja on sopivaa käyttää. Töissä ja julkisilla paikoilla on kohteliasta peittää olkapäät ja polvet ja joissain virastoissa ei palvella shortseissa paikalle pelmahtaneita. Todellista Doha Styleä on kuitenkin paikallisten naisten asu, joka koostuu mustasta abaijasta ja huivista, joka peittää hiukset. Abaijia on kaikenlaisia. Osa on koristeltu paljetein ja osa kauniilla koristenauhoilla. Tavaramerkkinä on myös huikeat bling-bling korkokengät, designer aurinkolasit ja ketjullinen merkkilaukku. Myös aika monen kauniita kasvoja on taidettu vähän kiristellä ja huulia pullistella kirurgisin menetelmin. Kauniilta näyttävät ja pientä vapautumisen viitettä lienee se, että naisten nilkat ja ranteet alkavat olla näkyvissä. 



Itse sain pukeutua abaijaan, kun vierailimme paikallisessa päämoskeijassa. Vierailijoiden tuli pukeutua kaapuun ja huiviin, ennen rukoustilaan astumista. Abaijan sai sitten itselleen.  Sille tuleekin taas käyttöä, kun koulussa juhlimme Qatarin itsenäisyyspäivää ensi viikolla.

Vaatekauppoja täällä on kyllä ihan joka lähtöön ja myyjiä joka paikassa enemmän kuin asiakkaita. Yksi kulkee perässäsi ja kantaa mahdolliset sovitettavat sovituskoppiin. Joku toinen kantaa ne kassalle ja kolmas rahastaa. Joka välissä jokainen hokee kymmeniä kertoja: ”Yes, mam”, ”Try this, mam”, ” This is our best seller, mam” jne.

Liikenteestä onkin ollut jo aikaisemmin puhetta ja se jos mikä on Doha Style! Nyt Peninsula Paper kirjoittaa, että poliisi valvoo tehostetusti nopeuksia ja erityisesti oikealta ohittamisia, mutta se ei tule olemaan helppo rasti tässä liikennekulttuurissa. Valot vilkkuu ja töötit tuuttaa kun isot monsteriautot ajavat ihan perälautaan kiinni, jos vauhti ei ole riittävän kova. Tai sitten ohitus tehdään vauhdilla ihan miltä puolelta tahansa.

Viikonlopun vietto Doha styleen sisältää perjantai brunchin. Upeat hotellit täyttyvät vapaapäivän viettäjistä ja ruokapöydät notkuvat herkkuja. Erityisesti britit harrastavat näitä kosteita bruncheja, joissa on yleensä aina iloinen tunnelma ja elävää musiikkia. Brunchin jälkeen ei sitten jaksakaan sinä päivänä muuta tehdä kuin maata vatsansa vieressä kotona.



Kotona onkin nykyisin oikein mukavat oltavat. Muutimme 10 kerrosta ylemmäs ja saimme upean merinäköalan ja voimme omalta parvekkeeltamme katsella West Bayn valaistuja pilvenpiirtäjiä. Tällainen asumismuoto on niin erilainen kuin oma vanha puutalomme Suomessa. Hyvät puolensa kummassakin. Mutta juuri nyt on kiva asua tällä lailla DohaStyle.


Syksyn aikana on tullut tehtyä töitä - Doha Style - todella paljon, mutta onneksi myös ehditty tehdä kaikenlaista hauskaa viikonloppuisin. Niistä enemmän hauskojen tapahtumien jutussa - coming soon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

H niin kuin haikeus

Qatarilainen kaistanvaihto/ repost

Blogin uusi koti